Romana  English
Daniel Vior

Bijutierul Daniel Vior

De mai bine de 20 de ani, Daniel Vior  se  inspira si proiecteaza creatiile sale artistice in inima Barcelonei.  Ii place sa lucreze cu argintul pe care il deformeaza, il  ornamenteaza  cu pietre pretioase si/ sau aplica emailuri colorate facute manual. De la un concept, el proiecteaza un desen initial pe care il modifica sau adapteaza pentru fiecare functie: inel, cercei, colier. Ca rezultat, creatiile sale sunt originale, inovative, cu forme neasteptate, dar intotdeuna confortabile.

Colectia  ’’Creatorului’’

In cadrul conceptului de designer de bijuterii, Daniel Vior creeaza bijuterii exclusive foarte actuale, dar eterne. Colectia sa evolueaza odata cu propria creativitatea si creste incorporand de doua ori pe an noi creatii originale prezentate intr-un set de bijuterii (inel, cercei, coliere). Colectia actuala a lui Daniel Vior este compusa din 350 de modele originale, impartite in diferite pietre pretioase si variatii de emailuri. El prezinta aproximativ 850 de bijuterii realizate manual, pentru o categorie de clinti fidela stilului sau original.

Cariera sa

Daniel  Vior s-a nascut in Barcelona,  in anul 1965.  A inceput sa studieze bijuteriile in 1983 la « Escola d’Arts i Oficis » din Barcelona si este pregatit de M. Joan Ysalque timp de 7 ani, ca bijutier si designer.  In anul 1990, se stabileste ca bijutier independent, si incepe sa creeze propriile bijuterii, piese unice.  Isi formeaza propriul limbaj si exploreaza noi tehnici artizanale in concordanta cu acest limbaj. Dupa crearea impreuna cu Sergi Cardona, a companiei Daniel Vior S.L. in 1996, lanseaza  prima colectie de bijuterii unice  si exclusive.

Inspiratia sa

Sensul  vietii  inspira creatiile lui Daniel Vior. El se concentreaza cu un punct de vedere aproape stiintific asupra naturii, lumii vegetale, malacologiei, de unde isi extrage modelele. Le exploreaza sensurile si posibilitatile. Bijuteriile sale sunt metafore ale dorintelor si sentimentelor in relatie cu posturi ca atragerea, apropierea, conceperea , cresterea, flexibilitatea, atingerea, concentrarea sau diluarea.

„Totul incepe cand te indragostesti de un concept: abstractia unui cuvant, o solutie organica, un punct final in procesul de cercetare a structurii, o forma, o compozitie... si doresti sa il reprezinti,  pentru a-l face tangibil.

Totul incepe din nou, cand acest obiect caracteristic devine parte din tine, formandu-si propriul sens si transmitand continutul sau: un sens estetic si emotional.”

Produse pe pag:
Sortare după:
Producător:
În Stoc:
Special Price: