Romana  English
Vin Prosecco Blue Val d'Oca Millesimato
37,00 RON
Fără TVA: 29,84 RON
Cant:
Descriere

Extraordinar servit rece pentru toast-uri inainte de masa, dar se armonizeaza elegant si daca insoteste  preparate usoare.

Este un vin spumant grozav, cu un elegant buchet floral si o spuma magnifica. Are echilibrul perfect intre acididate si dulceata! Savurati-l rece!

Acest vin a obtinut medalia de bronz in 2011 la Japan Wine Challenge!


 

Specificaţii
Caracteristici
Metoda CHARMAT Astazi semi-spumantele si vinurile spumante sunt aproape intotdeauna produse prin utilizarea metodei Charmat, care difera de metoda clasica prin aceea ca fermentarea are loc intr-o autoclava, un recipient aflat sub presiune mare, in loc de sticla propriu-zisa. Rezultatul folosirii acestei metode atat pentru vinurile perlante, cat si pentru cele spumante, este un produs unde efervescenta (cantitatea de dioxid de carbon continuta de spumant) vine de la fermentarea endogena. In metoda Charmat carbonatarea apare biologic ca urmare a descompunerii zaharului de catre drojdiile Saccharomycete, astfel incat aromele naturale ale strugurilor sunt mai bine conservate. Maumèné a fost unul dintre primii care au avut ideea de fermentare a vinurilor spumante in recipiente mari mai degraba decat in sticle, acest lucru ducand astfel la accelerarea procesului. In 1852, el a construit o masinarie numita Afroforo, care a constat intr-un rezervor in care avea loc fermentatia. Apoi, odata ce aceasta a trecut pe cont propriu, vinul a fost scos afara si imbuteliat. Cu toate acestea, metoda a fost dificil de reprodus pe scara industriala. Firma italiana Martinotti a luat ideea lui Maumèné si, cu unele modificari, a fost in cele din urma capabila sa industrializeze procesul, dar fara sa fi obtinut aprobarea pentru mai mult. In cele din urma, a fost un francez, pe numele sau Eugène Charmat, care a fost capabil de a tranforma ideea celor de la Martinotti intr-un proiect industrial de succes. Modificarea sa principala a constat in indepartarea recipientelor din lemn si inlocuirea acestora cu autoclave ( recipiente in care presiunea si temperatura sunt controlate) din otel. Acestea au fost acoperite pe interior cu termoglazura vitrificata, care da rezistenta la atacul acizilor din vin si a acidului sulfuric. Astazi aceasta tehnica este cunoscuta ca Metoda Martinotti – Charmant sau, cateodata, ca Metoda Italiana.
Temperatura de servire 6-8*C
Tipologie Vin Alb Spumant de Calitate de tip Aromat - Extrasec
Compozitie
Continut de zahar 16 g/l
Grad alcoolic 11% vol.
Soi struguri 100% Glera
Gramaj
Mililitri 750
Spune-ţi opinia
Numele tău:


Mesaj:

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău            Bun

Introduceţi codul din imagine: